Groepsreis Japan oktober 2019

20 dagen

“Alleen maar superlatieven, meer nog dan ik gedacht had.”
Hans

“In één woord: geweldig. De opbouw was bijzonder goed. De tempels, wandelingen in stilte en de verblijven waren bijzonder mooi.”
Wendy

“Voldoet zeer aan de verwachting Japan beter te begrijpen en kennis te maken met Zen.
Reis naar de stilte.”
Pim

“Fantastisch mooi en inspirerend. Zowel de reis als de retraite, de bezielende en enthousiaste begeleiding, de zorgvuldigheid en de aandacht.”
José

“Avontuurlijk, inspirerend en verdiepend.e
Een geweldige kennismaking met de Japanse cultuur en in het bijzonder de spirituele kant van Japan. Een aanrader.”
Cees

“Een aanrader. Veel inspiratiemomenten en een inspirerende Reissangha.”
Thea

“Een inspirerende spirituele reis met alle essentiële Japanse stromingen met een weldadige zenretraite.”
Anita

“De rijke wereld van de boeddhistische verhalen, de boeddhistische meditaties samen en de prachtige wandelingen hebben me zeer verrijkt en gericht.”
Eva

Groepsreis februari 2018

16 dagen

“Maarten is een professionele reisleider die elke deelnemer zorg en aandacht biedt, zelfs met een persoonlijk onderhoud voor wie dat wil. Alle waardering voor zijn rust en liefdevolle vriendelijkheid.”

“Tijdens deze reis heb ik veel geleerd over het boeddhisme in India en Nepal. Mijn vragen werden kundig door Maarten beantwoord. Aan het begin van elke avondmeditatie, altijd vrijblijvend, vertelde hij uit de reissyllabus.”
“Deze reis was voor mij een geestelijke verrijking en heeft mij in mijn kracht gezet. Ik heb inspiratie opgedaan voor mijn leven in de geest van het boeddhisme.”

“Na thuiskomst heb ik de reis opnieuw kunnen beleven door Maartens boek Lopen in het voetspoor van de Boeddha nog eens te lezen. Dat heeft mij weer tot zelfonderzoek aangezet.”

“Goed opgezette en begeleide reis! Waardering voor avondbijeenkomsten met meditatie en de vrijblijvend aangeboden rituelen, zoals wierook offeren met je eigen intenties en zelfs mogen meedoen bij een poedja in een Japans-boeddhistische tempel. Ik had wel wat meer tijd gewild om nog langer op elke plek te kunnen blijven.”

“Boeiende reis met een leuke groep van gelijkgestemde reisgenoten, waarin ik mij gezien voelde. ‘Groepsreizen? Niets voor mij!’ dacht ik vroeger. Dat vooroordeel heb ik moeten bijstellen… Samen zingen, mediteren en de stiltewandelingen vond ik super.”

“De accommodaties hadden allemaal hun eigen charme, soms zelfs met een meditatiehal of tempel als toegevoegde waarde. Steeds heerlijk vegetarisch gegeten.”

“De reis is qua fysieke inspanning goed te doen. Veel verschillende landschappen gezien! Comfortabel vervoer, in Nepal en India geen vanzelfsprekendheid.”

Groepsreis april 2014

16 dagen

“Een unieke belevenis! Niet in de eerste plaats toeristisch, maar vooral leerzaam en heilzaam. Wel vóór vertrek lichamelijk en geestelijk fit zijn.”
“Deze reis staat bij mij met stip op de eerste plaats. Interessant voor zowel mensen die zich voor het eerst met boeddhisme bezighouden als mensen die zich er al langer in verdiepen.”

“Een voorrecht dat ik dit heb mogen meemaken. Laat je verrassen door het onverwachte: net zomaar een reis, maar een alomvattende ervaring. Een tocht door je eigen leven en onder inspirerende begeleiding.”

“De lezingen en meditaties hebben bijgedragen om mij het boeddhisme op een andere manier te laten beleven en om stil te staan bij wat werkelijk belangrijk in je leven is.”

“Deze verdiepende reis biedt een goede balans tussen het krijgen van kennis over de leer van de Boeddha en voldoende vrije tijd om het allemaal te laten bezinken. Vooral de bevlogen inzet van de reisleider maakt de reis tot een positieve confrontatie met mijzelf.”

Groepsreis november 2013

16 dagen

“Op alle vlakken verdient deze reis wat mij betreft een tien! Prachtige locaties bezocht en genoten van de kennis en ervaring van de reisleider. En van zijn ondersteunende vraagstellingen, die inspireren om mij verder te verdiepen in het boeddhisme.”

“De hele pelgrimsroute in zestien dagen betekent wel veel transport. Beter waren drie weken geweest, met aan het einde een paar dagen relaxen… Maar ja, heb ik zoveel vakantiedagen?”

“Ik voel mij vereerd dat ik deze reis hebben mogen beleven. Je leert de Boeddha te ervaren door op een bijzondere wijze bezig te zijn: mediteren, soetra’s lezen en je aanwezigheid op de vier pelgrimsplaatsen.”

Negen eerdere groepsreizen in 1999-2012

21-31 dagen

“Niet aarzelen, maar doen, deze reis: een feest om mee te maken! Dank aan Maarten, die deze reis voor mij onvergetelijk heeft gemaakt. Ik heb nooit eerder zo’n combinatie van ervaringen meegemaakt, allemaal gekoppeld aan het thema van de plaatsen waar de Boeddha is geboren, opgegroeid, verlicht en ontslapen. Het lezen van soetra’s, de meditaties en Maartens verhalen geven deze reis diepgang en hebben mij op veel niveaus geraakt.”

“Maarten is een klasse apart en reikt met deze reis de ultieme onderdompeling in het boeddhisme aan, terwijl hij als een vader voor de groep zorgt en de beste locaties kent. Van begin tot einde zijn zorgzame aandacht voor ons en het proces waarvan we allemaal deel uitmaakten.”

“Uitstekend georganiseerde reis, bijzonder door de verbinding van het cultuurhistorische met het spirituele en meditatieve en door de interactie in de groep. Maarten weet hoe in India en Nepal te reizen en daar ook te ‘zijn’.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Stap zelf in het voetspoor van de Boeddha met een boeddhistische groepsreis

Ghanta Spirituele Reizen biedt boeddhistische groepsreizen met diepgang
geleid door Maarten Olthof, zenboeddhist en ecoloog.