Reviews

april 2014
Hoewel geen goedkope reis, een unieke belevenis. Niet in de eerste plaats toeristisch, vooral leerzaam en heilzaam. Het is aanbevelenswaardig, lichamelijk en geestelijk fit te zijn. Reis uitstekend voorbereid en plezierig geleid door Maarten Olthof.

november 2013
Een prachtige reis “In de voetsporen van de Boeddha”. Op alle vlakken verdient deze reis een 10 wat mij betreft! Een hele goede reisleider: ondersteunend, diepgaande vraagstellingen die inspireren om me verder te verdiepen in boeddhisme, prachtige locaties bezocht met veel kennis en ervaring van de reisleider!

november 2013
In het voetspoor met Maarten is een grote belevenis, je leert Boeddha ervaren door op een bijzondere wijze ermee bezig te zijn: o.a. mediteren, sutta lezen en door je aanwezigheid op de 4 pelgrimsplaatsen. Ik voel mij zeer vereerd dat ik deze belevenis hebben mogen beleven.

november 2013
Met heel veel dank aan Maarten Olthof, die deze reis onvergetelijk heeft gemaakt. Ik heb nog nooit zo’n bijzondere combinatie van een land leren kennen, gekoppeld aan het thema van de plaatsten waar de Boeddha is geboren, opgegroeid is, verlicht is geworden. les heeft gegeven en is ontslapen meegemaakt. Veel aandacht voor het lezen van suttra’s, meditatie en verhalen, die de reis een enorme diepgang gaven en mij op vele niveau’s heeft geraakt. Een feest om mee te maken! Tot het laatst toe veel zorgzame aandacht voor ons als reizigers en het proces, waarin een ieder zat. Niet aarzelen, doen….die reis!

november 2013
Leerzame reis.

Eerder
Lees vooral het boek “lopen in het voetspoor van de Boeddha”van Maarten Olthof

Laat je verrassen door het onverwachte!

Dit is niet zomaar een reis, het is een alomvattende ervaring ! Een tocht door je eigen leven, onder zeer inspirerende begeleiding, een reis waaraan ik vaak terugdenk en die ik nooit zal vergeten ! Wat een voorrecht dat ik dit heb mogen meemaken !

Deze reis is werkelijk zeer bijzonder met dank aan Maarten. De lezingen en de meditatieĀ“s hebben veel bijgedragen om het Boeddhisme voor mij op een andere manier te beleven en stil te staan bij wat werkelijk belangrijk is in je leven.

De reis ” in de voetsporen van de Boeddha” heb ik ervaren als een verdiepende en inspirerende reis waarin een goede balans zit tussen het krijgen van kennis over de leer van de Boeddha en voldoende vrije tijd om het te laten bezinken. Vooral de inspirerende inzet van de reisleider maakt deze vakantie tot een positieve confrontatie met mijzelf. Dank hievoor aan de reisleider.

Maarten Olthof is een klasse apart en reikt de ultieme onderdompeling in het Boeddhisme aan, terwijl hij als een vader voor de groep zorgt en de beste locaties kent en weet hoe in India en Nepal te reizen en te ‘zijn’.

Zeer bijzondere en uitstekend georganiseerde reis. Bijzonder door de verbinding van het cultuurhistorische, met het spirituele/meditatieve en de interactie in de groep.

Prima reiservaring!

Deze reis is bijzonder goed georganiseerd en erg interessant voor mensen die zich zowel voor het eerst met boeddhisme willen bezig houden als voor mensen die zich hier al langer in verdiepen. De reisleider Maarten is zeer vriendelijk en hulpvaardig en geeft veel informatie over het leven en de leer van Boeddha. Deze reis staat bij mij met stip op de eerste plaats.