Boek: ‘Lopen in het voetspoor van de Boeddha’

door Maarten Olthof

Genomineerd Voor ‘Het Mooiste Spirituele Boek’

De oudste pelgrimsroute in Azië, het pad dat de Boeddha zelf wees, werd eeuwenlang door miljoenen pelgrims gelopen – totdat het boeddhisme rond 1200 uit India verdween en deze voettocht in vergetelheid raakte. Met behulp van manuscripten van Chinese monniken reconstrueerde Maarten Olthof deze route en legde hij als pelgrim de duizend kilometer ervan door India en Nepal te voet af. Langs dit nu herontdekte pad neemt hij in dit boek de lezer in woord en beeld mee naar het land, de tijd, het leven en de filosofie van de Boeddha.

Zijn pelgrimage confronteert hem met de beslissende momenten in zijn eigen leven. Hij ontdekt dat ons leven in essentie niet verschilt van dat van Siddharta, de Boeddha-in-wording, en dat vier pelgrimsoorden op de route symbool staan voor wezenlijke levensfasen, die ieder van ons doormaakt.

Als bioloog wijst Maarten Olthof op opmerkelijke overeenkomsten tussen het boeddhisme en hedendaagse ecologische inzichten. Zo brengt hij de boodschap van de Boeddha voor iedereen dichterbij.

Met Lopen in het voetspoor van de Boeddha herleeft nu een unieke pelgrimsroute – ooit de belangrijkste in Azië, lang voordat in Europa het pelgrimspad naar Santiago de Compostela ontstond. een inspirerend relaas, waarin cultuurgeschiedenis en de filosofie van de Boeddha elkaar afwisselen, vol rake observaties en avontuurlijke reiservaringen.

Prijs € 42,50 (voor België € 47).

‘Lopen in het voetspoor van de Boeddha’, is inmiddels in het Engels vertaald met als titel ‘Go without Fear’ (2019: e-book op Amazon) en ook het onderwerp van een gelijknamige Amerikaanse filmdocumentaire. De Nederlandse première van ‘Go without Fear’ vindt plaats op het Buddhist Film Festival Europa in het Eye Filmtheater Amsterdam, tijdens het laatste weekend van september 2019.

BESTEL HET BOEK

Stap zelf in het voetspoor van de Boeddha met een boeddhistische groepsreis

Ghanta Spirituele Reizen biedt boeddhistische groepsreizen met diepgang
geleid door Maarten Olthof, zenboeddhist en ecoloog.

DIRECT CONTACT