Boek: ‘Lopen in het voetspoor van de Boeddha’

door Maarten Olthof

Genomineerd Voor ‘Het Mooiste Spirituele Boek’

E-book verkrijgbaar onder andere via Uitgeverij Ten Have.

De oudste pelgrimsroute in Azië, het pad dat de Boeddha zelf wees, werd eeuwenlang door miljoenen pelgrims gelopen – totdat het boeddhisme rond 1200 uit India verdween en deze voettocht in vergetelheid raakte. Met behulp van manuscripten van Chinese monniken reconstrueerde Maarten Olthof deze route en legde hij als pelgrim de duizend kilometer ervan door India en Nepal te voet af. Langs dit nu herontdekte pad neemt hij in dit boek de lezer in woord en beeld mee naar het land, de tijd, het leven en de filosofie van de Boeddha.

Zijn pelgrimage confronteert hem met de beslissende momenten in zijn eigen leven. Hij ontdekt dat ons leven in essentie niet verschilt van dat van Siddharta, de Boeddha-in-wording, en dat vier pelgrimsoorden op de route symbool staan voor wezenlijke levensfasen, die ieder van ons doormaakt.

Als bioloog wijst Maarten Olthof op opmerkelijke overeenkomsten tussen het boeddhisme en hedendaagse ecologische inzichten. Zo brengt hij de boodschap van de Boeddha voor iedereen dichterbij.

Met Lopen in het voetspoor van de Boeddha herleeft nu een unieke pelgrimsroute – ooit de belangrijkste in Azië, lang voordat in Europa het pelgrimspad naar Santiago de Compostela ontstond. een inspirerend relaas, waarin cultuurgeschiedenis en de filosofie van de Boeddha elkaar afwisselen, vol rake observaties en avontuurlijke reiservaringen.

Het boek is te koop als E-book in de Nederlandse (Lopen in het voetspoor van de Boeddha) en Engelse taal (Go without Fear). Van de papieren versie zijn twee drukken in het Nederlandse verschenen. Helaas is het papieren boek alleen nog antiquarisch verkrijgbaar.

‘Lopen in het voetspoor van de Boeddha’, is verfilmd met de Engelstalige titel ‘Go without Fear’. De Nederlandse première van ‘Go without Fear’ heeft plaatsgevonden op 29 september 2019 op het Buddhist Film Festival Europe in het Eye Filmtheater Amsterdam.

Je kunt de eerste hoofdstukken van het boek gratis downloaden met deze link.

Lopen in het voetspoor van de Boeddha door Maarten Olthof

Stap zelf in het voetspoor van de Boeddha met een boeddhistische groepsreis

Ghanta Spirituele Reizen biedt boeddhistische groepsreizen met diepgang
geleid door Maarten Olthof, zenboeddhist en ecoloog.